Heippa ja terkut mustikkametsästä!

Käytiin tänään pikaseen poimimassa muutamat mustikat, koska mun teki aivan tajuttomasti mieli mustikkapiirakkaa! Mun mielestä parasta mustikkapiirakkaa on sellainen, jossa mustikoita on todella paljon ja itse taikinaa oikeastaan vain vähän. Mustikkapiirakan kaverina täytyy olla vaniljakastiketta tai -jäätelöä!

IMG_1154.jpg

Koska parasta maistamaani mustikkapiirakkaa on tehnyt äitini, laitoin hänelle viestiä ja pyysin reseptiä. Pohjasta tuli tosi hyvä, vaikka itse sanonkin. Margariinin, sokerin, munan ja leivinjauheen lisäksi laitoin niin speltti-, ohra- kuin ruisjauhoakin. Äiti nimittäin taitaa käyttää omassa pohjassaan ainoastaan ihan tavallisia vehnäjauhoja. Täytteeseen hulautin puolisen litraa mustikoita, kermaviilin, munan, sokeria sekä vaniljasokeria.

Olen aivan fiiliksissä, kun tänä vuonna on niin hyvä mustikkasato! :) Täytyy heti ensi viikolla palata uudestaan mättäiden ääreen, koska haluan säilöä pakastimeenkin näitä ihastuttavia marjoja.

Yhden huonon puolen tosin keksin tästä mustikkapiirakasta: kun se tulee uunista, sitä ei voi heti alkaa syödä, koska se on aivan liian kuumaa! En ikinä malttaisi odottaa jäähtymistä... ;)

IMG_1152.jpg

Mustikkaisin terveisin,
Nella