Heippa!

Pakko jakaa ilouutinen: kokeilin ensimmäistä kertaa harissaisia papupyöryköitä, ja tuli tosi onnistuneita! Ostin juuri vähän aikaa sitten sellaista harissajauhetta, jota kuuluu sekoittaa tomaattisoseeseen ja antaa tekeytyä puolisen tuntia jääkaapissa. Halusin ehdottomasti kokeilla tätä harissaa johonkin, joten päätin, että pyöräyttelen papupyöryköitä.

Omalla ohjeellani papupyöryköistä tuli aika pehmeitä, mutta taikinamassa oli kuitenkin helposti muotoiltavaa. Harissan määrä oli yllättävän hyvä oman suuhuni, vaikka kymmenen palleron jälkeen suussa olikin aikamoinen korvennus. Jopa rinkeli-ronkeli-puoliskoni sanoi pyöryköistä: "Ei pöllömpiä!"

Mitä kaikkea sitten laitoin näihin yllättävän onnistuneisiin pulleroihini:
yhden sipulin
rutosti valkosipulia, olisko mennyt 3-4 kynttä
luomupapumixin (GoGreen)
ripaukset suolaa ja mustapippuria
isomman ripauksen juustokuminaa, ehkä noin 1 tl
noin desin tuoretta korianteria, hienonnettuna
riipaisut myös tuoretta persiljaa, oreganoa ja basilikaa (takapihan yrtit kaipasivat vähän harvennusta nimittäin)
kuivahtaneesta jämälimen palasesta ne mehut, jotka irti sain
huikeat 1/4 dl spelttijauhoja
harissaa, eli siis noin desin tomaattisosetta, johon olin sekoittanut yhden ruokalusikallisen harissajauhetta

Tirisee.jpg

Paistelin hauskat pyörykkäni vaan pannulla, koska en jaksanut odottaa uunin kuumenemista... :)

Samalla tsekkailin jääkaapin sisältöjä: siellä oli edellispäivän jämäsalaattia, kurkkua, rypäleitä ja vesimelonia. Lisäksi siellä oli vielä tilkka itsetehtyä salaatinkastiketta, jossa oli oliiviöljyä, punaviinietikkaa ja mausteita, muun muassa Välimeren yrttisekoitusta. Kokosin itselleni oikein makoisan lautasellisen! Kymmenen harissapalleron jälkeen suuta tosiaan poltteli sen verran, että päätin seuraavalla kerralla tehdä pulleroiden kylkeen esimerkiksi tsatsikia.

T%C3%A4ysi.jpg

On aina tosi mukavaa, kun ruokaa on kiva tehdä ja lopputuloskin vielä maistuu hyvältä! Papupyöryköistä myös saa helposti omaan makuun sopivia vaihtelemalla papuja, yrttejä ja mausteita. Olin myös itsestäni tosi ylpeä, kun uskalsin kotikeittiössä kokeilla ihan uutta asiaa, eli juurikin tuota harissaa. Juuri harissa-tomaattisose teki pyöryköistä ihanan meheviä ja antoi paljon makua - jes!

Oikein kivaa päivää!
Terveisin,
Nella