Huh!

Tänään kokkailin lähestulkoon koko päivän, koska olin kutsunut kaverit illalla syömään. Teemana oli kekri, eli lähestyin ruokaa sadonkorjuun näkökulmasta! Suunnittelin omasta mielestäni tosi kivan ruokakokonaisuuden kuudelle henkilölle: oli kahta eri salaattia, kaksia eri vegepyöryköitä, uunipunajuuria ja -perunoita sekä sieni-sipulikastiketta. Lisäksi pöytää koristivat kaupasta valitsemani tosi kivat omenaiset lautasliinat. Näin ohimennen mainiten sadonkorjuuteema muuten sopii tosi hyvin yhteen lihattoman lokakuun kanssa!

IMG_1355.jpg

Valitettavasti en juuri ehtinyt ottaa ruoista kuvia! Joten joudutte nyt kuvittelemaan, kun sanon, että härkäpapurouhepyörykät ja linssi-kasvispallerot olivat tosi kauniita ja hyviä! Ruoka tosiaan hupeni aika vikkelään...

IMG_1349.jpg

Kuskuspohjainen salaatti oli ihan oman luovuuteni tulos. Salaattiinhan nyt voi laittaa melkeinpä ihan mitä vaan! Tähän kekriteemaiseen salaattiin tuli kuskusin lisäksi paahdettuja kikherneitä, kukkakaalia, paprikaa, rucolaa, retiisiä ja oman puun omenaa. Kuvan oikeassa reunassa pilkistelee myös luumuja, jotka niin ikään ovat omaa, todella herkullista ja makeaa satoa.

IMG_1353.jpg

Halusin tehdä tavallisen vedenkin vähän juhlavammaksi, joten hulautin kannuun jäitä ja luomusitruunan viipaleita! Harmikseni en ehtinyt ottaa jälkiruoista ainuttakaan kuvaa, ne kun sattuivat katoamaan niin nopeasti parempiin suihin. Jälkiruokana oli kuitenkin kookos-mustikkaraakakakkua ja ihmemarenkia itsetehdyllä kinuskilla ja omin kätösin poimituilla puolukoilla.

Iloista viikon alkua kaikille - ja muistakaa syödä hyvin ja nauttia varsinkin sesongin herkuista!

Terveisin,
Nella