Terve! Enpä olisi tätäkään päivää uskonut kokevani.

Vaikka jonkin verran blogeja seuraankin, en koskaan ajatellut ryhtyväni kirjoittamaan sellaista itse. Muutama viikko sitten päähäni kuitenkin tulvahti ajatus: Entä jos kuitenkin? Ensin naureskelin ajatukselle hiukan huvittuneena - eihän mulla oikein ole mitään sanottavaa mistään. Ajatus jäi kuitenkin hautumaan. Pari päivää sitten totesin, että idea oman blogin perustamisesta ei lähde aivoni sopukoista pois millään, joten tässä sitä nyt ollaan.

Pakko myöntää, että olen todella innostunut tästä blogiasiasta. Katsotaan, mitä tästä tulee. Tämä on minulle vähän kuin uusi ja luova harrastus, joten fiilikseni ovat mukavanpuoleiset. Blogissani ajattelin kertoa asioista, joita puuhailen. Koska olen myös vähän sellainen nolojen tilanteiden ihminen, aion myös (itselleni hyväntahtoisesti nauramisen hengessä ja teidän mahdollisten lukijoiden piristykseksi) kertoilla hassuista sattumuksista, joita arjessani tapahtuu.

Noin, tuo riittääkin johdannoksi tai pohjustukseksi. Tässä ensimmäisessä, kesäisessä postauksessani aion vinkata teille kivan pikku reseptin! Hyvä ruoka kun on lähellä sydäntäni, kuinkas muuten. Tänään (sattuneesti syystä) kurkkailin jääkaappiin ja pakastimeen. Huomasin, että jääkaapissa oli vielä jäljellä tuoretta ananasta, joka oli jäänyt taannoisesta grillauksesta yli. Pakastimessa puolestaan havaitsin olevan pienen jämäpalan vaniljajäätelöä sekä pakastepurkissa jäädytettyä luomuluonnonjogurttia. Joskus, kun luonnonjogurttia meinaa jäädä, kaadan jämät purkkiin ja heitän pakkaseen. Siitä saa nimittäin tehtyä myöhemmin mitä parhainta kotikutoista frozen yogurtia... Lämpöisen kesäpäivän kuumentamat aivoni laskivatkin siis yhteen 1+1, ja pilkoin hiukan ananasta ja nakkasin senkin pakastimeen hetkeksi.

Annos.jpg

Sopivan hetken koittaessa nappasin ananakset ja jogurtin hiukan sulamaan. Sitten surruttelin blenderilläni jogurtin, ananaksen, pienen jäätelöpalan ja vaniljasokerin sekaisin. Arkea ilostuttaakseni (ja tätä blogia elävöittääkseni) koristelin kulhon uhkealla ananaspalalla ja asettelin frozen yogurt -annokseni päälle pari lehteä sitruunamelissaa, jota muuten näin sivulauseessa mainiten kasvaa meidän takapihan istutuslaatikossa. Omia yrttejä on kiva hyödyntää!

Tämänkertainen frozen yogurt kera ananaksen oli todella makoisaa ja virkistävän kylmää. Jos haluaa kuumana kesäpäivänä hidastaa herkun sulamista, tarjoiluastioita voi niitäkin pitää pakastimessa annoksen asetteluun asti. Herkun maistuvuudesta kertoo jotakin myös se, että puoliskoni (joka aina välillä on aikamoinen ronkeli...) piti mausta todella paljon ja pyysi jopa lisää!

Hih, tässä olikin kaikki tällä kertaa! Olen niin innoissani tästä uudesta blogiharrastuksestani, että todennäköisesti palaan asiaan jo huomenna uuden päivityksen muodossa. :)

Ihanaa loppupäivää,
Nella